"}},{"@type":"Question","name":"What city do Poe's detective stories take place in?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"As a result, Poe chose Paris to be the setting of all three of his Dupin mysteries. Perhaps, he also made this choice because many French scientists and philosophers epitomized Poe's criticisms of these intellectual ideas of the nineteenth-century Age of Reason."}},{"@type":"Question","name":"What is the order of the Elly Griffiths books?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"
How to read Elly Griffiths' books in order
More items...
Mar 2, 2023
"}}]}}

De boeken van M.W. Craven op volgorde (2024)

 • Home
 • C
 • M.W. Craven

52

M.W. Craven is geboren in Carlisle en groeide op in Newcastle. Op 16-jarige leeftijd liep hij weg van huis en sloot zich aan bij het Britse leger. In 1995 verliet hij het leger en volgde hij een studie Sociaal werk met als specialisatie criminologie, psychologie en middelenmisbruik. Hij werkte 16 jaar als reclasseringsambtenaar en is tegenwoordig fulltime schrijver.

Meer over M.W. Craven

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Mike Craven

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: M.W. Craven


Snel zoeken:

Boektitel

 • Brandoffer
 • De botanist
 • De curator
 • Dode hoek
 • Einde verhaal
 • Genade
 • Jachtseizoen
 • Zwarte zomer

Sorteer op:

Positie

 • Positie
 • Jaar
 • Alfabet

Ben Koenig

 1. Jachtseizoen - Fearless

Washington Poe en Tilly Bradshaw

 1. Brandoffer - The puppet show
 2. Zwarte zomer - Black summer
 3. De curator - The curator
 4. Dode hoek - Dead ground
 5. De botanist - The botanist
 6. Genade - The mercy chair

E-books

 • Einde verhaal - Cut short

Ben Koenig

Jachtseizoen

Washington Poe en Tilly Bradshaw

Brandoffer

Zwarte zomer

De curator

Dode hoek

De botanist

Genade

gedetailleerd overzicht

Ben KoenigJachtseizoen

De boeken van M.W. Craven op volgorde (9)

3

Jachtseizoen

Waar is een man zonder angst werkelijk toe in staat?

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken - échte slechteriken - en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Koenig is al zes jaar op de vlucht. Om onbekende redenen werd hij een schaduw, onzichtbaar, alsof hij nooit had bestaan. Maar nu staat zijn gezicht op elk televisiescherm in het land en is zijn dekmantel ontmaskerd. Koenigs oude baas heeft hem opgespoord en wil dat hij een klus voor hem klaart - zijn dochter is verdwenen en de ex-militair moet haar terughalen, wat het ook kost.

Koening reist af naar Gauntlet, een stadje in de brandende hitte van de Chihuahua-woestijn. De bewoners daar doen er alles aan om hun geheimen te beschermen maar ze zijn niet opgewassen tegen Koening, een man die door zijn zeldzame aandoening geen angst voelt. En hij staat klaar om het jachtseizoen te openen...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: Fearless
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021044521
Ebook: 9789021044538
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Washington Poe en Tilly BradshawBrandoffer

De boeken van M.W. Craven op volgorde (10)

48

Brandoffer

In het Engelse Lake District blijkt een seriemoordenaar mensen levend te verbranden in de prehistorische steencirkels. Hij laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe.

Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poe’s ogen bestemd is.

Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, leert Poe dat er ergere dingen zijn dan levend verbrand worden...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: The puppet show
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024594917
Ebook: 9789024594924
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Zwarte zomer

Zwarte zomer

Jared Keaton: sterrenchef, charmant, charismatisch, psychopaat... En veroordeeld voor de brute moord op zijn dochter Elizabeth. Haar lichaam is nooit gevonden, en Keatons veroordeling is grotendeels gebaseerd op de getuigenis van rechercheur Washington Poe.

Als zes jaar later een jonge vrouw een afgelegen politiebureau binnenstrompelt met het onweerlegbare bewijs dat zij Elizabeth Keaton is, komt Poe, die Jared Keaton achter tralies heeft gezet, in grote problemen. Zozeer zelfs, dat dit hem weleens zijn baan kan kosten.

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: Black summer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024590421
Ebook: 9789024585526
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De curator

De boeken van M.W. Craven op volgorde (12)

21

De curator

Er liggen lichaamsdelen verspreid over Cumbria. Washington Poe en Tilly Bradshaw staan voor een raadsel. Waarom waren sommige slachtoffers verdoofd, terwijl andere een extreem pijnlijke dood stierven? Waarom ontkent hun enige verdachte alles waar ze ijzersterk bewijs voor hebben, maar geeft dingen toe waar ze nog niets vanaf wisten? En waarom hadden alle slachtoffers drie jaar geleden dezelfde twee weken vrij genomen van werk?

Het begint erop te lijken dat Poe en Bradshaw helemaal niet te maken hebben met een seriemoordenaar, maar met iets veel ergers...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: The curator
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024598908
Ebook: 9789024598915
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dode hoek

De boeken van M.W. Craven op volgorde (13)

28

Dode hoek

Brigadier-rechercheur Washington Poe wordt opgeroepen naar een bordeel in een achterafstraatje in Carlisle, waar een man is doodgeslagen met een honkbalknuppel. Poe is in de war - hij jaagt op seriemoordenaars en dit lijkt een regelrechte moord door een pooier - maar zijn aanwezigheid werd persoonlijk gevraagd, door het soort mensen dat liever in de schaduw blijft.

Terwijl Poe en de sociaal onhandige programmeur Tilly Bradshaw dieper in de zaak duiken, worden ze geconfronteerd met onbeantwoordbare vragen...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: Dead ground
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024598922
Ebook: 9789024598939
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De botanist

De boeken van M.W. Craven op volgorde (14)

11

De botanist

Je zult sterven. Je was gewaarschuwd...

Een van Poe’s weinige vrienden, patholoog Estelle Doyle, wordt verdacht van de moord op haar vader. Hij is met twee schoten in het hoofd om het leven gebracht. Estelle heeft sporen van buskruit op haar handen, en bij een huis omringd met verse sneeuw lopen alleen haar voetafdrukken naar binnen. Sinds haar arrestatie heeft ze slechts twee woorden gezegd: ‘Bel Poe.’

Ondertussen stuurt een gifmenger genaamd De botanist de meest gehate mensen van het land gedichten en geperste bloemen. De seriemoordenaar lijkt wel door muren te kunnen lopen, want ondanks de waarschuwingen die hij vooraf aan zijn slachtoffers stuurt en de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen, kan hij ongestraft moorden.

Poe haat locked room-mysteries en nu moet hij er twee oplossen. Om ze te ontrafelen zal hij alle middelen moeten aanspreken die hij heeft: Tilly Bradshaw, een grote misdaadbaas en zelfs een alcoholische ex-journalist. Want als hij dat niet doet, blijven de lijken zich opstapelen...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: The botanist
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021040202
Ebook: 9789021040219
Uitgever: Luitingh-SijthoffGenade

De boeken van M.W. Craven op volgorde (15)

1

Genade

Washington Poe onderzoekt een mysterieuze zaak waarin niets is wat het lijkt...

Het begon allemaal met een gestenigde man die vastgeketend zat aan een boom, zijn lichaam vol getatoeëerd met een code die zelfs Tilly Bradshaw niet kon ontcijferen. Maar deze moordzaak staat niet op zichzelf en is verbonden met een verontrustend incident 15 jaar geleden: toen slachtte een meisje haar hele familie af.

Dan is er nog de geheimzinnige genadestoel, een fenomeen dat onbespreekbaar is en mensen aanzet tot zelfmoord. Het rechercheursduo Poe en Bradshaw zal tot het uiterste moeten gaan om te achterhalen hoe deze incidenten met elkaar verbonden zijn.

Maar bij deze zaak is niets wat het lijkt...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: The mercy chair
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789021048642
Ebook: 9789021048659
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

E-booksEinde verhaal

De boeken van M.W. Craven op volgorde (16)

9

Einde verhaal

Einde verhaal bevat de verhalen:

 1. De dodenakker - The killing field
 2. Waarom schapen niet krimpen - Why don't sheep shrink?
 3. Dodemansvingers - Dead man's fingers

In deze korte verhalen stuiten Washington Poe en Tilly Bradshaw op drie wel heel mysterieuze zaken...

In De dodenakker zitten Poe en Tilly aan het ontbijt, zich afvragend hoe ze de rest van hun vakantie zullen doorbrengen, wanneer ze naar een verlaten vliegveld in Cumbria worden geroepen. Een vliegveld dat tijdens de mond- en klauwzeeruitbraak van 2001 werd gebruikt als massagraf en bekendstaat als de dodenakker...

In Waarom schapen niet krimpen dwingt een wereldwijde pandemie Poe en Tilly om samen in isolatie te gaan, maar ze halen elkaar het bloed onder de nagels vandaan. Ze kibbelen veel en staan op het punt uit elkaar te gaan als Poe een oud dossier vindt: een mysterieuze zaak over een gesloten kamer waar hij al jaren over piekert. Wellicht is Tilly Bradshaw de juiste persoon om hem bij die zaak te helpen...

In Dodemansvingers genieten Poe en Tilly van een picknick in een natuurreservaat, totdat Poe’s hond Edgar ineens achter een konijn aan rent. Wanneer Poe en Tilly achter de hond aan gaan, stuiten ze op een twintig jaar oud mysterie, een mysterie dat tot nu toe niet kon worden opgelost...

Schrijver: M.W. Craven
Oorspronkelijke titel: Cut short
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789024594931
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De boeken van M.W. Craven op volgorde (2024)

FAQs

Where does Washington Poe live? ›

Meet Detective Sergeant Washington Poe. Dark, cynical, ruthless; he lives a monastic existence in a shepherd's croft on the most desolate moorland in Cumbria.

Who wrote Washington Poe? ›

Mike W. Craven (born 1968) is an English crime writer. He is the author of the Washington Poe series and the DI Avison Fluke series.

Where is Poe family from? ›

Edgar Poe was born in Boston, Massachusetts, on January 19, 1809, the second child of American actor David Poe Jr. and English-born actress Elizabeth Arnold Hopkins Poe. He had an elder brother, Henry, and a younger sister, Rosalie. Their grandfather, David Poe, had emigrated from County Cavan, Ireland, around 1750.

Did Poe go to Washington DC? ›

In March 1843, Poe arranged a visit to the White House and traveled to the District.

Who wrote the man who was Poe? ›

The Man Who Was Poe is a young adult historical fiction novel published in 1989 by Edward Irving Wortis, an award-winning American author who writes under the pen name “Avi.” Set in Providence, Rhode Island in 1848, the story is about the unlikely partnership between Edgar Allan Poe and an 11-year-old London boy named ...

Where does Edgar Allan Poe live? ›

What city do Poe's detective stories take place in? ›

As a result, Poe chose Paris to be the setting of all three of his Dupin mysteries. Perhaps, he also made this choice because many French scientists and philosophers epitomized Poe's criticisms of these intellectual ideas of the nineteenth-century Age of Reason.

What is the order of the Elly Griffiths books? ›

How to read Elly Griffiths' books in order
 • The Crossing Places (2009)
 • The Janus Stone (2010)
 • The House at Sea's End (2010)
 • A Room Full of Bones (2012)
 • Ruth's First Christmas Tree (2012)
 • A Dying Fall (2013)
 • The Outcast Dead (2014)
 • The Ghost Fields (2015)
Mar 2, 2023

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5559

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.