Apple onthult Apple Watch Series 8 en de nieuwe Apple Watch SE (2024)

opent in nieuw venster

PERSBERICHT 08 september 2022

AppleWatchSeries8 biedt de allerbeste gezondheidsfeatures, zoals een innovatieve temperatuursensor die geavanceerde features voor het bijhouden van je cyclus mogelijk maakt, en crashdetectie voor ernstige auto-ongelukken.

De vernieuwde AppleWatchSE biedt de belangrijkste features van de AppleWatch en heeft een nieuwe prijs.

De AppleWatch Series8 en de nieuwe AppleWatchSE bieden baanbrekende nieuwe technologieën voor de twee best verkochte smartwatches.

CUPERTINO, CALIFORNIË Vandaag heeft Apple de AppleWatch Series8 en de nieuwe AppleWatchSE geïntroduceerd, die baanbrekende nieuwe technologieën en prestaties en belangrijke innovaties op het gebied van veiligheid bieden voor de twee best verkochte smartwatches. AppleWatch Series8 heeft alle kenmerken van het geliefde design van AppleWatch, waaronder een groot always-on Retina-display en een sterke barstbestendige voorkant. AppleWatch Series8 biedt de allerbeste gezondheids- en veiligheidsfeatures, zoals de ECG-app en valdetectie met de nieuwe temperatuurregistratie, schattingen achteraf van je ovulatie, crashdetectie en internationale roaming. Bovendien gaat de batterij maar liefst 18uur mee. De nieuwe AppleWatchSE biedt de belangrijkste functies van de AppleWatch, zoals het bijhouden van activiteiten, meldingen over een hoge en lage hartslag en SOS-noodmelding, plus de nieuwe crashdetectie en een volledig vernieuwde achterkant die perfect aansluit op de drie klassieke kastuitvoeringen. En dat allemaal voor de betaalbare prijs van € 299. Beide modellen werken met watchOS9, dat nieuwe, meer aanpasbare wijzerplaten bevat, zoals de wijzerplaten Maan en Metropolitaans, de verbeterde Work-out-app, slaapfases, de unieke feature AF-geschiedenis en de splinternieuwe Medicijnen-app.

AppleWatch Series8 en AppleWatchSE zijn vanaf vandaag te bestellen. Vanaf vrijdag 16september liggen ze in de winkel.

“Klanten hebben ons verteld hoe ze met AppleWatch connected kunnen blijven met de mensen van wie ze houden, actiever kunnen zijn en een gezonder leven kunnen leiden”, aldus aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “MetAppleWatchSeries 8 kunnen we onze inspanningen op deze gebieden nog verder uitbreiden dankzij baanbrekende technologieën. AppleWatchSE biedt geavanceerde basisfunctionaliteit en heeft een nieuwe prijs. En door watchOS9 beschikken de beste smartwatches over nog meer mogelijkheden.”

Met watchOS9 op de nieuwe AppleWatchSE beschik je over nog meer aanpasbare wijzerplaten, de vernieuwde Work-out-app en nog veel meer.

Sensor voor de polstemperatuur voor voorspellingen over je ovulatie

De menstruatiecyclus is een belangrijke indicator van je gezondheid en wordt door veel artsen beschouwd als een vitale functie. AppleWatchSeries8 heeft innovatieve nieuwe functies voor temperatuurregistratie die vrouwen meer inzicht geven in hun gezondheid. Deze functies bevatten dezelfde privacyvoorzieningen als alle andere gezondheidsgegevens.1

AppleWatchSeries8 bevat twee sensoren, een temperatuursensor aan de achterkant van het horloge, dicht bij de huid, en eentje net onder het display, zodat deze zo min mogelijk beïnvloed worden door omgevingsfactoren.

Door het unieke design met twee sensoren kan AppleWatch Series8 de polstemperatuur meten zonder beïnvloed te worden door omgevingsfactoren of het lichaam zelf.

De polstemperatuur tijdens de nacht kan een goede indicator van de algemene lichaamstemperatuur zijn. De sensoren in de AppleWatch Series8 meten de polstemperatuur tijdens het slapen om de vijf seconden en kunnen wijzigingen van maar liefst 0,1°C detecteren. Je kunt veranderingen in je basistemperatuur tijdens de nacht bekijken in de Gezondheid-app. Deze veranderingen kunnen het gevolg zijn van lichaamsbeweging, een jetlag en zelfs van een ziekte.2

Met de nieuwe temperatuurregistratie van de AppleWatch Series8 kun je zelfs schattingen achteraf bekijken van wanneer je je ovulatie hebt gehad. Dit kan handig zijn als je zwanger wilt worden. Op de AppleWatch Series8 worden deze schattingen weergegeven in de Gezondheid-app. Door de temperatuur te meten kunnen ook betere menstruatievoorspellingen worden gedaan.

Met de nieuwe temperatuursensor op de Apple Watch Series 8 krijg je schattingen achteraf van je ovulatie en betere menstruatievoorspellingen, handig als je zwanger wilt raken.

Met iOS16 en watchOS9 krijg je een melding als je vastgelegde cyclusgeschiedenis een afwijking vertoont, bijvoorbeeld een onregelmatige, langdurige of uitblijvende menstruatie en aanhoudende spotting, symptomen die een teken kunnen zijn van onderliggende aandoeningen.

Met iOS16 en watchOS9 stuurt Cyclus bijhouden een melding als je vastgelegde cyclusgeschiedenis een afwijking vertoont, bijvoorbeeld een onregelmatige, langdurige of uitblijvende menstruatie.

Crashdetectie

Voor crashdetectie heeft Apple een speciaal geavanceerd algoritme ontwikkeld dat gebruikmaakt van een nieuwe, nog krachtigere versnellingsmeter en gyroscoop op AppleWatch. Deze versnellingsmeter heeft nu het hoogste dynamische bereik van alle smartwatches. Voor het algoritme zijn de gegevens van deze nieuwe bewegingssensoren verzameld in speciale testlabs met gangbare passagiersauto’s in gesimuleerde ongelukken, zoals frontale botsingen, kop-staartbotsingen, botsingen van opzij en botsingen waarbij de auto over de kop slaat. Crashdetectie maakt niet alleen gebruik van bewegingsgegevens, maar ook van de barometer, gps en de microfoon van iPhone om unieke patronen te detecteren die kunnen wijzen op een ernstig auto-ongeluk.

Wanneer AppleWatch een ernstig auto-ongeluk heeft gedetecteerd, wordt gecontroleerd of de gebruiker in orde is. Als de gebruiker na 10minuten nog geen reactie heeft gegeven, worden de hulpdiensten automatisch gebeld. Hulpverleners krijgen de locatie van het device van de gebruiker door en deze wordt ook gedeeld met de SOS-contactpersonen van de gebruiker. Voor crashdetectie werken Apple Watch en iPhone naadloos samen om ervoor te zorgen dat de gebruiker zo snel mogelijk hulp krijgt. Wanneer een ernstig ongeluk wordt gedetecteerd, zie je op AppleWatch de mogelijkheid om de hulpdiensten te bellen, omdat dat device waarschijnlijk het best bereikbaar is voor de gebruiker – maar als iPhone de beste verbinding heeft, wordt het telefoongesprek via iPhone gevoerd.

Energie­besparings­­modus

Om nog langer connected te blijven, kan de nieuwe energiebesparingsmodus de batterijduur van de AppleWatch Series8 verlengen tot 36uur bij gebruik van iPhone.3 Bepaalde sensoren en features worden dan tijdelijk uitgeschakeld of beperkt, zoals het always-on Retina-display, het automatisch starten van een work-out en meldingen over je hartgezondheid.

watchOS9

Deze nieuwste versie van de software bevat updates van features en nog meer verbeteringen van het beste draagbare besturingssysteem ter wereld.

  • Met internationale roaming (later dit najaar beschikbaar) kun je connected blijven via een mobiel netwerk als je in het buitenland bent. Abonnementen kunnen worden uitgebreid voor de AppleWatch vanaf je iPhone voor weinig of geen extra kosten en zijn beschikbaar bij meer dan 30 aanbieders wereldwijd.4
  • Mensen bij wie atriumfibrilleren is vastgesteld, kunnen gebruikmaken van de feature AF-geschiedenis.5 Op die manier zien ze meer informatie over hoe vaak het hartritme tekenen van atriumfibrilleren vertoont, en krijgen ze meer inzicht in hun aandoening. Zij ontvangen een melding met een schatting van de afgelopen week en hebben ook toegang tot een gedetailleerde geschiedenis in de Gezondheid-app op iPhone, met onder andere factoren van de levensstijl die van invloed kunnen zijn op atriumfibrilleren, zoals slaap, alcoholgebruik en beweging. Vervolgens kunnen ze deze gegevens over atriumfibrilleren en hun levensstijl downloaden als pdf en meenemen naar hun arts en zorgverlener, zodat ze betere gesprekken kunnen voeren. De unieke feature AF-geschiedenis in watchOS9 heeft al een aantal goedkeuringen ontvangen van gezondheidsinstanties wereldwijd en zal in meer dan 100landen en regio’s beschikbaar zijn, zoals in de Verenigde Staten, Australië,6 Canada, Europa, Hongkong, Mexico, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.
  • De volledig vernieuwde Kompas-app in watchOS9 geeft nog meer informatie en heeft drie verschillende weergaven. De app heeft een nieuwe hybride weergave die zowel een analoge als een digitale weergave ondersteunt. Door de DigitalCrown te draaien, open je een extra weergave met breedte- en lengtegraad, hoogte en helling, en een oriëntatieweergave met kompasroutepunten en Backtrack. Backtrack maakt gebruik van gps-gegevens om een pad weer te geven van waar je bent geweest, wat handig is als je de weg kwijt bent of gedesoriënteerd bent en de weg terug wilt vinden. Je kunt Backtrack automatisch in de achtergrond inschakelen in afgelegen gebieden. Met kompasroutepunten kun je snel en makkelijk een locatie of een nuttige plaats direct in de app markeren. En door op een kompasroutepunt te tikken, stel je een routepunt in. Als je een kompasroutepunt selecteert, krijg je een weergave van de richting van het routepunt en een schatting van de afstand.
  • De Work-out-app in watchOS9 bevat nieuwe weergaven tijdens sessies, zoals segmenten, tussentijden en hoogte, voor nog exactere work-outgegevens. Je kunt je training verbeteren met geavanceerde features, zoals hartslagzones, aangepaste work-outs, tempo, en aan het einde van het jaar ook met Route. Voor triatlons of activiteiten met een combinatie van zwemmen, fietsen of rennen, kun je de work-out Multisport gebruiken. Multisport detecteert automatisch wat je aan het doen bent en wisselt vervolgens tussen trainingen. watchOS9 biedt ook meer gegevens en features om bij te houden hoe efficiënt je hardloopt. Nieuwe looptechniekdata, waaronder gegevens over staplengte, grondcontacttijd en verticale oscillatie, kunnen worden toegevoegd aan work-outweergaven.
  • In watchOS9 kun je nu nog nauwkeuriger je slaap bijhouden met slaapfases. De AppleWatch maakt gebruik van signalen van de versnellingsmeter en de hartslagsensor om te bepalen in welke slaapfase je zit: remslaap, kernslaap of diepe slaap. Je kunt gegevens over de slaapfases direct op de AppleWatch in de Slaap-app bekijken. Op je iPhone kun je uitgebreidere informatie bekijken, zoals interactieve grafieken over de verschillende slaapfases, hoe lang je hebt geslapen en in vergelijkingsgrafieken kun je zien wat je hartslag en ademhalingsfrequentie was.
  • Met de nieuwe Medicijnen-app op AppleWatch en iPhone kun je je medicijnen, vitamines en supplementen bijhouden. Je kunt een lijst maken met medicijnen, schema’s en herinneringen instellen en informatie over de medicijnen bekijken in de Gezondheid-app.7

AppleWatchSeries8-collectie

AppleWatchSeries8 is verkrijgbaar in verschillende kastuitvoeringen, kleuren en bandjes, dus voor elk wat wils. AppleWatch Series8 is verkrijgbaar met een aluminium en roestvrij stalen kast in twee verschillende formaten (41mm en 45mm) en is geschikt voor alle bandjes. De aluminium kasten voor AppleWatch Series8 zijn verkrijgbaar in de kleuren sterrenlicht, middernacht, zilver en (PRODUCT)RED. De roestvrijstalen kast is verkrijgbaar in zilver, grafiet en goud. Met AppleWatch Studio kan elk bandje uit dezelfde collectie worden gekozen voor de AppleWatch Series8.

Voor de AppleWatch Nike en AppleWatch Hermès worden dit najaar ook nieuwe bandjes en wijzerplaten uitgebracht. Nike heeft schitterende sportbandjes in nieuwe kleuren ontworpen en een nieuw geweven sportbandje met het logo ‘Just Do It’. Vanaf dit najaar kunnen AppleWatch-gebruikers met watchOS9, ook degenen zonder een Nike-model, gebruikmaken van alle Nike-wijzerplaten, zoals de wijzerplaat Bounce met frisse kleuren.

AppleWatch Nike biedt schitterende sportbandjes in nieuwe kleuren en een nieuw geweven sportbandje met het logo ‘Just Do It’.

AppleWatch Hermès introduceert twee nieuwe bandjes: H Diagonal met een sportief patroon van de Hermès H met honderden kleine gaatjes en Gourmette Metal met een gepolijste roestvrijstalen schakelketting en een zwart leren bandje dat twee keer om je pols gaat. De eigenzinnige nieuwe wijzerplaat van Hermès, Lucky Horse, past perfect bij de nieuwe bandjes en eert het paardenverleden van het modehuis met een afbeelding van een paard dat slaapt wanneer je je arm omlaag hebt en wakker wordt wanneer je je pols optilt.

AppleWatchSE

De nieuwe AppleWatchSE biedt geavanceerde features voor een nieuwe lagere prijs en is een ideaal instapmodel. Het device is te gebruiken met Gezinsconfiguratie en is een mooi cadeautje voor je naasten. De AppleWatchSE heeft krachtige nieuwe upgrades, zoals de S8SiP dual-coreprocessor, dezelfde processor als in de AppleWatch Series8 en AppleWatchUltra, waardoor deze 20procent sneller is dan het vorige model, en features als Crashdetectie en internationale roaming.

De AppleWatchSE heeft nog steeds dezelfde kastuitvoering, maar heeft nu een bijpassende achterkant die is gemaakt van composiet nylonmateriaal, waardoor hij nog lichter is. Met watchOS9 kunnen gebruikers van de AppleWatchSE gebruikmaken van de nieuwe Kompas-app en de verbeterde features voor fitness en welzijn. De AppleWatchSE is beschikbaar in een aluminium uitvoering van 40mm en 44mm in de kleuren middernacht, sterrenlicht en zilver en is geschikt voor alle bandjes.

Met Gezinsconfiguratie kunnen gezinsleden die geen eigen iPhone hebben toch gebruikmaken van de features en voordelen van de AppleWatch.

AppleWatch en het milieu

De AppleWatch Series8 en AppleWatchSE zijn zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben. Beide modellen zijn gemaakt van 100procent gerecycled aluminium in de kast, 100procent gerecycled wolfraam in de TapticEngine en 100procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten. En voor het eerst wordt in beide modellen gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in de beplating van meerdere printplaten in de AppleWatchSeries8 en in de beplating van de SiP in de nieuwe Apple WatchSE. Beide modellen bevatten geen kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking van AppleWatch bevat geen plastic omhulsel meer en bestaat voor minimaal 94 procent uit vezels. Hierdoor komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Privacy

Privacy ligt ten grondslag aan het ontwerp en de ontwikkeling van alle features van Apple. Als je iPhone is vergrendeld met een toegangscode, TouchID of FaceID, worden alle gezondheids- en fitness­gegevens in de Gezondheid-app (behalve je medische ID) in de app versleuteld. Gezondheids­gegevens waarvan een reservekopie in iCloud wordt geplaatst, worden versleuteld verzonden en worden ook versleuteld op onze servers bewaard. Als je iOS en watchOS gebruikt, een toegangscode hebt ingesteld en de standaardtweestaps­verificatie hebt aangezet, worden de gegevens uit de Gezondheid-app die worden gesynchroniseerd met iCloud end-to-end versleuteld. Apple heeft geen sleutel om de gegevens te ontsleutelen; deze zijn dus onleesbaar voor Apple.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Klanten in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in meer dan 40 andere landen en regio’s kunnen de AppleWatchSeries8 en AppleWatchSE vanaf vandaag bestellen. Vanaf vrijdag 16 september liggen ze in de winkel.
  • AppleWatch Series8 is verkrijgbaar vanaf €499 en de AppleWatchSE is al verkrijgbaar vanaf €299.
  • AppleWatch Nike-bandjes en AppleWatch Hermès-bandjes kunnen vanaf vandaag worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app en liggen vanaf vrijdag 16september in de winkel.
  • watchOS9 is vanaf maandag 12september beschikbaar voor AppleWatch Series4 en nieuwere modellen. Hiervoor is iPhone8 of een nieuwer model of een iPhoneSE (2egeneratie) of een nieuwer model met iOS16 vereist. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.
  • Tekst van dit artikel

    08 september 2022

    PERSBERICHT

    Apple onthult AppleWatchSeries8 en de nieuwe AppleWatchSE

    AppleWatchSeries8 biedt de allerbeste gezondheidsfeatures, zoals een innovatieve temperatuursensor die geavanceerde features voor het bijhouden van je cyclus mogelijk maakt, en crashdetectie voor ernstige auto-ongelukken.

    De vernieuwde AppleWatchSE biedt de belangrijkste features van de AppleWatch en heeft een nieuwe prijs.

    CUPERTINO, CALIFORNIË Vandaag heeft Apple de AppleWatch Series8 en de nieuwe AppleWatchSE geïntroduceerd, die baanbrekende nieuwe technologieën en prestaties en belangrijke innovaties op het gebied van veiligheid bieden voor de twee best verkochte smartwatches. AppleWatch Series8 heeft alle kenmerken van het geliefde design van AppleWatch, waaronder een groot always-on Retina-display en een sterke barstbestendige voorkant. AppleWatch Series8 biedt de allerbeste gezondheids- en veiligheidsfeatures, zoals de ECG-app en valdetectie met de nieuwe temperatuurregistratie, schattingen achteraf van je ovulatie, crashdetectie en internationale roaming. Bovendien gaat de batterij maar liefst 18uur mee. De nieuwe AppleWatchSE biedt de belangrijkste functies van de AppleWatch, zoals het bijhouden van activiteiten, meldingen over een hoge en lage hartslag en SOS-noodmelding, plus de nieuwe crashdetectie en een volledig vernieuwde achterkant die perfect aansluit op de drie klassieke kastuitvoeringen. En dat allemaal voor de betaalbare prijs van € 299. Beide modellen werken met watchOS9, dat nieuwe, meer aanpasbare wijzerplaten bevat, zoals de wijzerplaten Maan en Metropolitaans, de verbeterde Work-out-app, slaapfases, de unieke feature AF-geschiedenis en de splinternieuwe Medicijnen-app.

    AppleWatch Series8 en AppleWatchSE zijn vanaf vandaag te bestellen. Vanaf vrijdag 16september liggen ze in de winkel.

    “Klanten hebben ons verteld hoe ze met AppleWatch connected kunnen blijven met de mensen van wie ze houden, actiever kunnen zijn en een gezonder leven kunnen leiden”, aldus aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “MetAppleWatchSeries 8 kunnen we onze inspanningen op deze gebieden nog verder uitbreiden dankzij baanbrekende technologieën. AppleWatchSE biedt geavanceerde basisfunctionaliteit en heeft een nieuwe prijs. En door watchOS9 beschikken de beste smartwatches over nog meer mogelijkheden.”

    Sensor voor de polstemperatuur voor voorspellingen over je ovulatie

    De menstruatiecyclus is een belangrijke indicator van je gezondheid en wordt door veel artsen beschouwd als een vitale functie. AppleWatchSeries8 heeft innovatieve nieuwe functies voor temperatuurregistratie die vrouwen meer inzicht geven in hun gezondheid. Deze functies bevatten dezelfde privacyvoorzieningen als alle andere gezondheidsgegevens.1

    AppleWatchSeries8 bevat twee sensoren, een temperatuursensor aan de achterkant van het horloge, dicht bij de huid, en eentje net onder het display, zodat deze zo min mogelijk beïnvloed worden door omgevingsfactoren.

    De polstemperatuur tijdens de nacht kan een goede indicator van de algemene lichaamstemperatuur zijn. De sensoren in de AppleWatch Series8 meten de polstemperatuur tijdens het slapen om de vijf seconden en kunnen wijzigingen van maar liefst 0,1°C detecteren. Je kunt veranderingen in je basistemperatuur tijdens de nacht bekijken in de Gezondheid-app. Deze veranderingen kunnen het gevolg zijn van lichaamsbeweging, een jetlag en zelfs van een ziekte.2

    Met de nieuwe temperatuurregistratie van de AppleWatch Series8 kun je zelfs schattingen achteraf bekijken van wanneer je je ovulatie hebt gehad. Dit kan handig zijn als je zwanger wilt worden. Op de AppleWatch Series8 worden deze schattingen weergegeven in de Gezondheid-app. Door de temperatuur te meten kunnen ook betere menstruatievoorspellingen worden gedaan.

    Met iOS16 en watchOS9 krijg je een melding als je vastgelegde cyclusgeschiedenis een afwijking vertoont, bijvoorbeeld een onregelmatige, langdurige of uitblijvende menstruatie en aanhoudende spotting, symptomen die een teken kunnen zijn van onderliggende aandoeningen.

    Crashdetectie

    Voor crashdetectie heeft Apple een speciaal geavanceerd algoritme ontwikkeld dat gebruikmaakt van een nieuwe, nog krachtigere versnellingsmeter en gyroscoop op AppleWatch. Deze versnellingsmeter heeft nu het hoogste dynamische bereik van alle smartwatches. Voor het algoritme zijn de gegevens van deze nieuwe bewegingssensoren verzameld in speciale testlabs met gangbare passagiersauto’s in gesimuleerde ongelukken, zoals frontale botsingen, kop-staartbotsingen, botsingen van opzij en botsingen waarbij de auto over de kop slaat. Crashdetectie maakt niet alleen gebruik van bewegingsgegevens, maar ook van de barometer, gps en de microfoon van iPhone om unieke patronen te detecteren die kunnen wijzen op een ernstig auto-ongeluk.

    Wanneer AppleWatch een ernstig auto-ongeluk heeft gedetecteerd, wordt gecontroleerd of de gebruiker in orde is. Als de gebruiker na 10minuten nog geen reactie heeft gegeven, worden de hulpdiensten automatisch gebeld. Hulpverleners krijgen de locatie van het device van de gebruiker door en deze wordt ook gedeeld met de SOS-contactpersonen van de gebruiker. Voor crashdetectie werken Apple Watch en iPhone naadloos samen om ervoor te zorgen dat de gebruiker zo snel mogelijk hulp krijgt. Wanneer een ernstig ongeluk wordt gedetecteerd, zie je op AppleWatch de mogelijkheid om de hulpdiensten te bellen, omdat dat device waarschijnlijk het best bereikbaar is voor de gebruiker – maar als iPhone de beste verbinding heeft, wordt het telefoongesprek via iPhone gevoerd.

    Energie­besparings­­modus

    Om nog langer connected te blijven, kan de nieuwe energiebesparingsmodus de batterijduur van de AppleWatch Series8 verlengen tot 36uur bij gebruik van iPhone.3 Bepaalde sensoren en features worden dan tijdelijk uitgeschakeld of beperkt, zoals het always-on Retina-display, het automatisch starten van een work-out en meldingen over je hartgezondheid.

    watchOS9

    Deze nieuwste versie van de software bevat updates van features en nog meer verbeteringen van het beste draagbare besturingssysteem ter wereld.

    • Met internationale roaming (later dit najaar beschikbaar) kun je connected blijven via een mobiel netwerk als je in het buitenland bent. Abonnementen kunnen worden uitgebreid voor de AppleWatch vanaf je iPhone voor weinig of geen extra kosten en zijn beschikbaar bij meer dan 30 aanbieders wereldwijd.4
    • Mensen bij wie atriumfibrilleren is vastgesteld, kunnen gebruikmaken van de feature AF-geschiedenis.5 Op die manier zien ze meer informatie over hoe vaak het hartritme tekenen van atriumfibrilleren vertoont, en krijgen ze meer inzicht in hun aandoening. Zij ontvangen een melding met een schatting van de afgelopen week en hebben ook toegang tot een gedetailleerde geschiedenis in de Gezondheid-app op iPhone, met onder andere factoren van de levensstijl die van invloed kunnen zijn op atriumfibrilleren, zoals slaap, alcoholgebruik en beweging. Vervolgens kunnen ze deze gegevens over atriumfibrilleren en hun levensstijl downloaden als pdf en meenemen naar hun arts en zorgverlener, zodat ze betere gesprekken kunnen voeren. De unieke feature AF-geschiedenis in watchOS9 heeft al een aantal goedkeuringen ontvangen van gezondheidsinstanties wereldwijd en zal in meer dan 100landen en regio’s beschikbaar zijn, zoals in de Verenigde Staten, Australië,6 Canada, Europa, Hongkong, Mexico, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.
    • De volledig vernieuwde Kompas-app in watchOS9 geeft nog meer informatie en heeft drie verschillende weergaven. De app heeft een nieuwe hybride weergave die zowel een analoge als een digitale weergave ondersteunt. Door de DigitalCrown te draaien, open je een extra weergave met breedte- en lengtegraad, hoogte en helling, en een oriëntatieweergave met kompasroutepunten en Backtrack. Backtrack maakt gebruik van gps-gegevens om een pad weer te geven van waar je bent geweest, wat handig is als je de weg kwijt bent of gedesoriënteerd bent en de weg terug wilt vinden. Je kunt Backtrack automatisch in de achtergrond inschakelen in afgelegen gebieden. Met kompasroutepunten kun je snel en makkelijk een locatie of een nuttige plaats direct in de app markeren. En door op een kompasroutepunt te tikken, stel je een routepunt in. Als je een kompasroutepunt selecteert, krijg je een weergave van de richting van het routepunt en een schatting van de afstand.
    • De Work-out-app in watchOS9 bevat nieuwe weergaven tijdens sessies, zoals segmenten, tussentijden en hoogte, voor nog exactere work-outgegevens. Je kunt je training verbeteren met geavanceerde features, zoals hartslagzones, aangepaste work-outs, tempo, en aan het einde van het jaar ook met Route. Voor triatlons of activiteiten met een combinatie van zwemmen, fietsen of rennen, kun je de work-out Multisport gebruiken. Multisport detecteert automatisch wat je aan het doen bent en wisselt vervolgens tussen trainingen. watchOS9 biedt ook meer gegevens en features om bij te houden hoe efficiënt je hardloopt. Nieuwe looptechniekdata, waaronder gegevens over staplengte, grondcontacttijd en verticale oscillatie, kunnen worden toegevoegd aan work-outweergaven.
    • In watchOS9 kun je nu nog nauwkeuriger je slaap bijhouden met slaapfases. De AppleWatch maakt gebruik van signalen van de versnellingsmeter en de hartslagsensor om te bepalen in welke slaapfase je zit: remslaap, kernslaap of diepe slaap. Je kunt gegevens over de slaapfases direct op de AppleWatch in de Slaap-app bekijken. Op je iPhone kun je uitgebreidere informatie bekijken, zoals interactieve grafieken over de verschillende slaapfases, hoe lang je hebt geslapen en in vergelijkingsgrafieken kun je zien wat je hartslag en ademhalingsfrequentie was.
    • Met de nieuwe Medicijnen-app op AppleWatch en iPhone kun je je medicijnen, vitamines en supplementen bijhouden. Je kunt een lijst maken met medicijnen, schema’s en herinneringen instellen en informatie over de medicijnen bekijken in de Gezondheid-app.7

    AppleWatchSeries8-collectie

    AppleWatchSeries8 is verkrijgbaar in verschillende kastuitvoeringen, kleuren en bandjes, dus voor elk wat wils. AppleWatch Series8 is verkrijgbaar met een aluminium en roestvrij stalen kast in twee verschillende formaten (41mm en 45mm) en is geschikt voor alle bandjes. De aluminium kasten voor AppleWatch Series8 zijn verkrijgbaar in de kleuren sterrenlicht, middernacht, zilver en (PRODUCT)RED. De roestvrijstalen kast is verkrijgbaar in zilver, grafiet en goud. Met AppleWatch Studio kan elk bandje uit dezelfde collectie worden gekozen voor de AppleWatch Series8.

    Voor de AppleWatch Nike en AppleWatch Hermès worden dit najaar ook nieuwe bandjes en wijzerplaten uitgebracht. Nike heeft schitterende sportbandjes in nieuwe kleuren ontworpen en een nieuw geweven sportbandje met het logo ‘Just Do It’. Vanaf dit najaar kunnen AppleWatch-gebruikers met watchOS9, ook degenen zonder een Nike-model, gebruikmaken van alle Nike-wijzerplaten, zoals de wijzerplaat Bounce met frisse kleuren.

    AppleWatch Hermès introduceert twee nieuwe bandjes: H Diagonal met een sportief patroon van de Hermès H met honderden kleine gaatjes en Gourmette Metal met een gepolijste roestvrijstalen schakelketting en een zwart leren bandje dat twee keer om je pols gaat. De eigenzinnige nieuwe wijzerplaat van Hermès, Lucky Horse, past perfect bij de nieuwe bandjes en eert het paardenverleden van het modehuis met een afbeelding van een paard dat slaapt wanneer je je arm omlaag hebt en wakker wordt wanneer je je pols optilt.

    AppleWatchSE

    De nieuwe AppleWatchSE biedt geavanceerde features voor een nieuwe lagere prijs en is een ideaal instapmodel. Het device is te gebruiken met Gezinsconfiguratie en is een mooi cadeautje voor je naasten. De AppleWatchSE heeft krachtige nieuwe upgrades, zoals de S8SiP dual-coreprocessor, dezelfde processor als in de AppleWatch Series8 en AppleWatchUltra, waardoor deze 20procent sneller is dan het vorige model, en features als Crashdetectie en internationale roaming.

    De AppleWatchSE heeft nog steeds dezelfde kastuitvoering, maar heeft nu een bijpassende achterkant die is gemaakt van composiet nylonmateriaal, waardoor hij nog lichter is. Met watchOS9 kunnen gebruikers van de AppleWatchSE gebruikmaken van de nieuwe Kompas-app en de verbeterde features voor fitness en welzijn. De AppleWatchSE is beschikbaar in een aluminium uitvoering van 40mm en 44mm in de kleuren middernacht, sterrenlicht en zilver en is geschikt voor alle bandjes.

    AppleWatch en het milieu

    De AppleWatch Series8 en AppleWatchSE zijn zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben. Beide modellen zijn gemaakt van 100procent gerecycled aluminium in de kast, 100procent gerecycled wolfraam in de TapticEngine en 100procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten. En voor het eerst wordt in beide modellen gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in de beplating van meerdere printplaten in de AppleWatchSeries8 en in de beplating van de SiP in de nieuwe Apple WatchSE. Beide modellen bevatten geen kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking van AppleWatch bevat geen plastic omhulsel meer en bestaat voor minimaal 94 procent uit vezels. Hierdoor komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

    De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

    Privacy

    Privacy ligt ten grondslag aan het ontwerp en de ontwikkeling van alle features van Apple. Als je iPhone is vergrendeld met een toegangscode, TouchID of FaceID, worden alle gezondheids- en fitness­gegevens in de Gezondheid-app (behalve je medische ID) in de app versleuteld. Gezondheids­gegevens waarvan een reservekopie in iCloud wordt geplaatst, worden versleuteld verzonden en worden ook versleuteld op onze servers bewaard. Als je iOS en watchOS gebruikt, een toegangscode hebt ingesteld en de standaardtweestaps­verificatie hebt aangezet, worden de gegevens uit de Gezondheid-app die worden gesynchroniseerd met iCloud end-to-end versleuteld. Apple heeft geen sleutel om de gegevens te ontsleutelen; deze zijn dus onleesbaar voor Apple.

    Prijzen en verkrijgbaarheid

    • Klanten in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in meer dan 40 andere landen en regio’s kunnen de AppleWatchSeries8 en AppleWatchSE vanaf vandaag bestellen. Vanaf vrijdag 16 september liggen ze in de winkel.
    • AppleWatch Series8 is verkrijgbaar vanaf €499 en de AppleWatchSE is al verkrijgbaar vanaf €299.
    • AppleWatch Nike-bandjes en AppleWatch Hermès-bandjes kunnen vanaf vandaag worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app en liggen vanaf vrijdag 16september in de winkel.
    • watchOS9 is vanaf maandag 12september beschikbaar voor AppleWatch Series4 en nieuwere modellen. Hiervoor is iPhone8 of een nieuwer model of een iPhoneSE (2egeneratie) of een nieuwer model met iOS16 vereist. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.

    Over Apple Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, AppleWatch en AppleTV. De vijf softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de AppStore, AppleMusic, ApplePay en iCloud. De ruim 100.000medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten danhijwas.

    1. Het wordt afgeraden om de app Cyclus bijhouden als vorm van anticonceptie te gebruiken. Gegevens uit de ‘Cyclus bijhouden’‑app zijn niet geschikt om een medische aandoening te diagnosticeren.
    2. De functie voor de temperatuurregistratie is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor het stellen van een medische diagnose of behandeling voor enig ander medisch doeleinde.
    3. Bij normaal gebruik gaat de batterij van AppleWatch Series8 tot 36uur mee bij gebruik van iPhone.
    4. Internationale roaming is beschikbaar op de AppleWatchSE, AppleWatch Series 8 en AppleWatchUltra en op alle Cellular-modellen vanaf AppleWatch Series 5 met watchOS9. Zie apple.com/nl/watch/cellular voor meer informatie.
    5. AF-geschiedenis is bedoeld voor gebruik door personen van 22jaar en ouder bij wie atriumfibrilleren is vastgesteld.
    6. Later dit najaar beschikbaar in Australië.
    7. De feature Medicijnen mag niet worden gebruikt in plaats van het oordeel van een medisch professional. Extra informatie is te vinden op de etiketten van medicijnen, maar gebruikers moeten hun zorgverlener raadplegen voordat ze beslissingen nemen met betrekking tot hun gezondheid.

    Contactpersonen voor de pers

    Apple Media Helpline

    media.nl@apple.com

    020 535 2728

    Kopieer tekst

  • Afbeeldingen in dit artikel

    Download alle afbeeldingen

  1. Het wordt afgeraden om de app Cyclus bijhouden als vorm van anticonceptie te gebruiken. Gegevens uit de ‘Cyclus bijhouden’‑app zijn niet geschikt om een medische aandoening te diagnosticeren.
  2. De functie voor de temperatuurregistratie is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor het stellen van een medische diagnose of behandeling voor enig ander medisch doeleinde.
  3. Bij normaal gebruik gaat de batterij van AppleWatch Series8 tot 36uur mee bij gebruik van iPhone.
  4. Internationale roaming is beschikbaar op de AppleWatchSE, AppleWatch Series 8 en AppleWatchUltra en op alle Cellular-modellen vanaf AppleWatch Series 5 met watchOS9. Zie apple.com/nl/watch/cellular voor meer informatie.
  5. AF-geschiedenis is bedoeld voor gebruik door personen van 22jaar en ouder bij wie atriumfibrilleren is vastgesteld.
  6. Later dit najaar beschikbaar in Australië.
  7. De feature Medicijnen mag niet worden gebruikt in plaats van het oordeel van een medisch professional. Extra informatie is te vinden op de etiketten van medicijnen, maar gebruikers moeten hun zorgverlener raadplegen voordat ze beslissingen nemen met betrekking tot hun gezondheid.

Contactpersonen voor de pers

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728

Apple onthult Apple Watch Series 8 en de nieuwe Apple Watch SE (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6632

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.